Clatite brasovene

Le-am pregatit in urma cu ceva vreme  si de atunci ma tot gandesc la ele... Nu va mai spun cum au fost pentru ca oricum nu exista cuvantul care sa descrie deplin gustul lor...

Am pregatit cca 8-10 clatite obisnuite.
Pentru umplutura am folosit urda de vaci in amestec cu multe stafide (muiate in rom pret de 30 minute), zahar vanilat, 3 oua, si doua linguri smantana (atat cat umplutura sa fie cremoasa). Am impaturit clatitele si le-am asezat in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. Dupa ce am umplut tava am invadat clatitele cu smantana indulcita cu zahar vanilat si am presarat scortisoara:

Nu mai tin minte cat am tinut tava in cuptor dar am oprit focul cand clatitele aratau asa:

Am servit cu pofta mare de tot :


Comentarii

  1. In sfarsit!Daca ai sti de cand caut reteta asta si nimeni n-a stiut sa-mi spuna cum se fac! Am mancat acum doi-trei ani in Rep Moldova,la cineva acasa,si mi-au placut la nebunie,de atunci tot stau cu gandul la ele.
    Super ti-au iesit,pot sa fur si eu o bucatica?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ioi...ce look fain la blogg...iar clatitele arata demential de apetisant...hm...iau si io o bucata,dai?!:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow,ce bunatate!Eu le fac umplute cu compozitia asta(brinza,stafide,oua)si apoi le pun la cuptor stropite cu smintina!Trebuie sa le incerc si asa!Un weekend frumos!xxx

    RăspundețiȘtergere
  4. Ana-Maria,
    eu dau da' nu raspund pentru numarul de calorii/bucata.
    Te pup,

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare